pátek 1. ledna 2016

Krásný nový rok!

Ráda bych vám všem popřála krásný nový rok, ať je bohatý na radosti a chudý na starosti! A taky bych se ráda ohlédla za tím předchozím. A prozradím něco málo z toho, co plánuji v příštím roce.



Rok 2015 byl samá premiéra. Každý den s dětmi zažívám něco poprvé. První hlasitý řehot, první samostatný sed, první lezení, první kroky, první znaky, první jakoslova i první srozumitelná slova, první záchvat vzteku, první úraz kdy tekla krev (Rozárka přepadla přes Johanku a scvakly jí zuby a tak se jí prořezala stolička - žádná hrůza) a spoustu jedinečných a neopakovatelných situací.

A loni přesně tento den jsem založila blog. Nebo tedy spíše publikovala první článek. Takže i v tomto směru bylo pro mě vše poprvé. Absolutně jsem nečekala, že se najde někdo, kdo ho bude číst, natož že vás bude tolik! Myslela jsem že si ho bude číst tak moje máma ze slušnosti a možná pár kamarádů a sem tam někdo, na koho vyskočí na padesáté stránce vyhledávání v gůglu. Mockrát vám děkuju za přízeň! Během roku se stal mou náplní života a pořád mě to moc baví! Ačkoli s časem na psaní i vyrábění je to čím dál tím horší. Holčičky vyžadují hodně pozornosti a já jim ji nechci upírat. Kdepak by mě loni touhle dobou napadlo, že jsem tehdy měla spoustu volného času! Tím nechci nikoho, kdo má sedmiměsíční děti a cítí se vyčerpaný, děsit. Ono to není v tomhle směru horší, jen je den úplně jinak rozložený a člověk musí chtě nechtě zapomenout na jakékoli plánování. Murphyho zákony fungují neomylně a když mi opravdu hoří termín, tak ty děti prostě přes den neusnou, budou řádit jak černá ruka a večer místo toho, abych tedy udělala to, co jsem chtěla mít hotové ve "spací pauze" usnu s nimi. Sbohem, termíne, sbohem plány, sbohem předvídatelný živote.

Loni jsem také poprvé byla v rádiu (TADY), poprvé stála před televizní kamerou (ano, byla u nás televize, ale reportáž ještě nebyla vysílaná a skoro si myslím, že asi nikdy nebude) a to mě tedy hodně bavilo!

To bych nebyla já, abych se zastavila jen u psaní, a tak jsem v březnu začala podnikat. Nejprve jsem si našla firmu Bamboolik a začala s nimi spolupracovat jako látková poradkyně, pořádám skupinové kurzy pro maminky, ale hlavně jezdím k nim domů a pomáhám jim sestavit látkovou výbavičku na míru a překonat případné potíže s přebalováním do látkových plen. Za to rozhodnutí jsem hrozně ráda, našla jsem tak spoustu přátel a získala opravdu mnoho zkušeností. Navíc jsem mohla spolu s Bamboolikem vytvořit plenkové sady pro dvojčata (například TADY)! 

Látkové plenky pro dvojčata
Jedna ze sad pro dvojčata
Zanedlouho jsem přidala i kurzy nošení dětí v šátku. Kdyby vás kurzy zajímaly, tak se více dočtete ZDE. A pro kompletní servis jsem se dovzdělala i v oblasti péče a cvičení s kojenci a maminky učím i to.

Pak se mi s pomocí vás a maminek z FB skupiny Nosíme děti podařilo finančně podpořit sbírkou dvě maminky, které život postavil do obtížné situace.

A (nejen) pro rodiče dvojčat jsem s několika firmami "usmlouvala" speciální vánoční slevy. U některých obchodů slevy platí ještě v lednu 2016, tak se podívejte, jestli se vám něco nehodí :-) (TADY).


Rok 2015 v číslech:

  • Na blog zabloudilo přes 210 tisíc lidí!
  • To znamená každý den v průměru skoro 580 čtenářů!
  • Na FB má Back on Trees přes 1300 "liků" (jako wow!)
  • Publikovala jsem 102 článků, to je v průměru jeden za necelé čtyři dny. Tím jsme předčila své vlastní očekávání :-)
  • Přišlo mi 750 emailů s dotazy a reakcemi na blog
  • Natočila jsem a sestříhala 30 videí, které jsou na Youtube (TADY) a vidělo je přes 30.000 lidí.

Nejoblíbenější články:

  • Půl roku bez šamponu (22.000 zobrazení!) (TADY)
  • Onbag - geniální batohotaška (TADY)
  • Už jedině barefoot (TADY)
  • Rostoucí tepláčky na batole (TADY)
  • Ekologický antialergenní gel na praní za desetikorunu (TADY)


Popravdě bych netipovala zrovna tyto články :-)

Tady jsou ty, které trochu zapadly (asi hlavně proto, že byly jedny z prvních v době, kdy se sem chodilo podívat tak 50 lidí za den a to byl úspěch) a já myslím, že by stálo za to je trochu připomenout:

Někdy si připadám, že se flákám, ale takhle "černé na bílém" to tak tedy nevypadá :-)

Tohle by nebylo možné, kdybych neměla kolem sebe spoustu báječných lidí. Obrovskou podporu mám ve svém muži, který je lepší máma než já a já mu mohu holky bez obav z minuty na minutu svěřit se vším všudy a odfrčet třeba na kurz a on nejen že je zvládne včetně vaření, přebalování a dalších typicky maminkovských disciplín, ale ještě k tomu třeba vypere (v omezeném rozsahu programů) a já se vrátím do uklizeného bytu. Díky, zlato! Také mám báječné dvě maminky, které mi vždycky ochotně poradí, když jsem v úzkých, pohlídají, když je to třeba. Ségru, která se za námi jezdí často podívat a bez které bych se před Vánoci asi zbláznila (díky, Leni!). A dvě babičky, které berou holčičky rády ven a také v nouzi zvládnou společnými silami dohlédnout na ty dvě rošťandy. Teď to teda trochu zní jako by se u mě střídali všichni na směny a já měla fůru volného času, ale tak to rozhodně není :D

A jaké jsou cíle na příští rok?


Nemám ráda novoroční předsevzetí (nemá podle mě cenu s ničím čekat na speciální datum, ale je potřeba začít hned), ale přistihla jsem se, že jsem jich vlastně kupu udělala. Ale říkám jim ušlechtile plány :-)

Ten největší si nechám zatím pro sebe..ale tady jsou ty ostatní:

  • Nové stránky
  • Budu pro vás celý rok dělat rozhovory se zajímavými lidmi
  • Plánuji vyrobit a otestovat pár eko alternativ klasických kosmetických a hygienických přípravků (zubní pasta, BB krém, deodorant, ...)
  • Mám rozpracovaných pár DIY projektů pro děti i dospělé a těch se také dočkáte
  • Pár článků už je ve fázi "napsané v hlavě, teď to jen dostat na papír" a z těch můžu jmenovat - domácí úklidové ubrousky, jak přežít šestinedělí s dvojčaty, znakování s miminky, recenze na zimní BF boty, vyšetření tupozrakosti u miminek, No poo - prášek od Khadí a další
  • Začnu cvičit a možná i běhat (podle fyzioterapeutky mám některé partie málo tonizované - to je slušně řečeno, že jsem ochablá a povislá). Je to nezbytné, necítím se ve formě a počítám, že si krásně vyčistím hlavu. A rozmýšlím, jak se o to s vámi podělit, aby to bylo zajímavé a třeba někomu prospěšné. Asi si dáme nějakou novoroční výzvu nebo tak :-) On to totiž bude parádní bič pro mé líné já.

Co čeká letos vás? Jaké máte "plány"?

*Jantar*


5 komentářů:

  1. Gratuluji k blogo-úspěchům i dalším super projektům! Můj blog je stále ještě "v plenkách", ale stala se z toho super závislost a relax v jednom! Také jsem sepsala svoje "ušlechtilé plány" :-D Snad nám všem vyjdou! Krásný nový rok!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky gratulace + obdiv. Máte bezva plány a píšete s nadhledem a vtipně, patříte do skupinky mých top. Je to moje malá závislost si večer sednout a obklikat "své kolečko". Taky jsem málo "tonizovaná"(skvělé slovo). Synek už odrostl nošení, což byla super posilovna a nezbývá než se pustit do cvičení. Radši jsem proto začala už v prosinci....

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju k úspěchům! Mám tvůj blog moc ráda, ať se daří i nadále.
    Zuzana
    http://unasdomacz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc gratuluji k úspěchům a držím palce - sama bloguji a mám (dvouletá) dvojčata, takže naprosto chápu, že to není na jednu stranu jednoduché a na druhou je to blogování super relax (tedy alespon pro me). Na Vaše (Tvoje - já vždycky nevím jak, aby to nevypadalo neslusne :-) ) stránky jsem kdysi narazila náhodou pri snaze usit holkam domaci teplacky a hodne me bavi - ruzne se vracim ke starsim clankum apod. I kdyz mame kazda trochu jiny styl / zamereni blogu, tak o to vic se zde rada zacitam :-)
    Takze hura do roku 2016 ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Nebojte se napsat svůj názor a podělit se o vaše zkušenosti. Zpětné vazby si moc cením.