úterý 17. listopadu 2015

Vánoční dárky: Magnety na lednici

Téměř všichni měli problém naše holčičky od sebe poznat. Tak jsem svým rodičům vyrobila zábavnou a edukativní hru: "Kdo je kdo?" Nevím, jak dalece je to výsledkem tréninku se hrou, ale už je rozeznají bez potíží. Herní "kartičky" jsou zároveň i magnetky a od loňských Vánoc jsou vyskládané u našich na lednici. Jak si doma vyrobíte magnetky na lednici se dočtete dál. Klasicky není třeba v tom hledat vědu. 


Budete potřebovat:
  • vytištěné fotografie nebo obrázky
  • placaté magnetky (já použila takové ty z jogurtů, které ledničku ve své původní podobě úplně nezdobí)l
  • laminovací fólii a laminovačku (nebo copy centrum, kde vám to zalaminují)
  • nůžky
  • tavnou pistoli (nebo oboustranná lepící páska - díky Jani)
Nejdřív jsem si na vytištěných fotografiích vybrala výřezy za pomoci šablony z kusu papíru. Snažila jsem se, abych vždy měla podobné výřezy do páru. Spící hlavičky, očička, úsměvy, ...


(jo, měli tam i takové prekérky jako nožičky :-) )

Pak jsem vystříhala všechny fotografie. Na některé jsem ještě dodělala nápisy nebo obrázky. Ale žádné nápovědy zezadu jsem nepřidala, měli to těžké!


A poskládala jsem vše do laminovací fólie tak, aby mezi nimi byly dostatečné mezery a projela laminovačkou. 

S tou mám ještě velké plány, rozhodně to nebyla zbytečná investice. Budu holkám vyrábět spoustu her, zalaminované obrázky mají široké využití a hlavně vydrží. Teď třeba pracuji na obrázkové knížce  se zvířátky (žužloodolná varianta těch, které mají holky rády)

Fotky jsem vystřihla tak, že zbylo asi 0,5 cm fólie na všech stranách a rohy jsem zakulatila, aby neškrábaly. Na zadní stranu jsem pak pomocí tavné pistole nalepila magnetky. Dlužno říct, že na hladkém povrchu laminovací fólie lepidlo vcelku špatně drží a některé obrázky během roku opadaly. Podruhé už bych asi magnety zapékala přímo spolu s fotkami dovnitř do fólie.


A tady jsou všechny kartičky.


Napadá mě spousta dalších hravých využití téhle "metody". Třeba bych z fotek celé rodiny vystřihla jen obličeje bez vlasů, nalepila na papír na který bych vlasy dokreslila a pak bych udělala ještě sadu triček (klidně i hodně bláznivých), sukní, kalhot, bot a dalšího příslušenství a děti by si mohly vyhrát skládáním trapných modelů na své rodiče (a další příbuzné, kteří by upadli do mých spárů). To by mě jako dítě fakt bavilo!

*Jantar*

3 komentáře:

  1. já místo tavné pistole používám k přelepení magnetu oboustrannou kobercovou pásku... Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Stačí koupit samolepící magnetickou folii a prohlásit jí za svůj objev. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

    OdpovědětVymazat

Nebojte se napsat svůj názor a podělit se o vaše zkušenosti. Zpětné vazby si moc cením.